Str.Morii, Nr. 1 A

Zalău, Jud. Sălaj

REPARAȚII TURBINE

Recondiționăm turbine pentru orice model de autovehicul.

Cu ajutorul aparaturii de ultimă generație și grație specialiștilor noștrii, suntem capabili să reparăm fără compromisuri orice tip de turbina, într-un timp cât mai rapid!

Reparații turbosuflante

Pentru repararea turbosuflantelor utilizăm numai piese de schimb originale. Datorită folosirii celui mai modern echipament de utilaje şi mulţumită măiestriei şi experienţei specialiștilor noştrii, suntem în stare să reparăm orice fel de turbosuflante. Stabilirea parametrilor corecţi ai turbocompresoarelor cu sisteme de geometrie variabilă (VNT) sau echipate cu declanşator controlat electric nu constituie pentru noi vreo problemă. Iată principalele noastre atuuri:

Informații utile

Iată câteva informații utile  atunci când ai de a face cu o problema la turbo

Care sunt simptomele?

Mai multe informații

Performanţa scazută sau lipsa de putere
Lipsa de putere a unui autoturism poate fi diagnosticată prin metodă eliminatorie verificând urmatoarele:

  • Starea filtrelor şi a furtunelor;
  • Funcţionarea în parametrii a sistemul de injecţie;
  • Sistemul de evacuare, inclusiv catalizatorul şi DPF-ul.

Zgomot de funcţionare neobişnuit
În cazul zgomotului neobişnuit al motorului se vor verifica furtunele şi racordurile flexibile în vederea descoperirii unor scurgeri sau defecte.
Deasemenea se vor verifica conexiunile cât şi radiatorul intercooler în vederea scurgerilor sau crăpăturilor.

Fumul excesiv pe evacuare
În cazul în care autoturismul emană fum excesiv se va proceda prin:

  • Verificarea filtrelor de aer;
  • Verificarea specificaţiilor uleiului de motor şi dacă acesta este conform recomandărilor producătorului autoturismului;
  • Verificarea furtunului de scurgere ulei dacă este curat şi nu este limitat;
  • Se va verifica dacă există o presiune mare la nivelul carterului motorului şi dacă sistemul de aerisire funcţionează în mod corect.

Consumul excesiv de ulei
În cazul în care motorul consumă excesiv ulei în primul rând se vor verifica dacă specificaţiile uleiului sunt conforme cu recomandările producătorului auto.
Se va verifica furtunul de scurgere ulei dacă este curat şi nu este limitat.
Dacă există depozite de ulei sau carbon pe distribuitorul de evacuare sau pe turbină, se va verifica dacă există vreo problemă de lubrifiere a blocului motor.
Se va verifica dacă exista o presiune mare la nivelul carterului motorului şi dacă sistemul de aerisire funcţionează în mod corect.

Cele mai intalnite cauze

Mai multe informații

Corp străin în turbosfulantă
Chiar şi obiectele mici ce ajung la turbosuflantă, la o viteză mare, pot cauza defecţiuni serioase palelor fuliei şi pot conduce la un dezechilibru.
Materialele de garnitură, obiectele străine venite prin filtrul de aer, valve sau materialul din care acestea sunt confecţionate, coji de pe distribuitor (rugină) pot dăuna turbosuflantei.

Lipsa de lubrifiere
Această defecţiune poate fi cauzată de folosirea unui ulei necorespunzător, de înlocuirea incorectă a garniturilor sau de calitatea scazută a uleiului.
Toate acestea duc la o uzură permanentă şi definitivă a componentelor de metal din interiorul turbosuflantei, la creşterea temperaturii urmate apoi de fisuri şi transfer de material.

Contaminarea uleiului
În cazul în care uleiul este contaminat este afectat în pricipal sistemul de lagăre, axial şi radial, al turbosuflantei.
Contaminarea uleiului este cauzată de schimbul acestuia la intervale mari şi înterţinerea precară a autoturismului

Condiţiile de funcţionare ce nu corespund cu indicaţiile producătorului autovechicului
Problemele de mentenanţă, funcţionarea incorectă, sau modificarea neautorizată a performanţelor motorului pot face ca turbosuflanta să funcţioneze în afara parametrilor normali depăşind specificaţiile producătorului.
Rotaţia turbosuflantei cu o viteză ce depăşeste limitele normale de operare poate duce la oboseala materialului fuliei, axului şi a compresorului turbinei ducând în final la defectarea turbosuflantei.

Diagnoza unui turbo cu probleme

Mai multe informații

Defectarea turbosuflantei motorului dumneavoastră este de cele mai multe ori cauzată de un lanţ de alte evenimente sau intervenţii necorespunzătoare. Dacă se respectă intervalele de service şi calitatea uleiului folosit este cea menţionată în manualul de service al autovehiculului dumneavoastră, turbosuflanta are o eficienţă şi fiabilitate maximă.

De ce să apelezi la profesioniști?

Mai multe informații

Atunci când apelezi la profesioniști n-ai cum să dai greș, acestia pot identifica cu rapiditate problemele aparute, iar datorită aparaturii de ultimă generație turbinele vor fi verificate si reconditionate conform standardelor producatorilor.