Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Str.Morii, Nr. 1 A

Zalău, Jud. Sălaj

Cum îți dai seama că s-a defectat injectorul și ce ai de făcut?

Injectorul este o piesă componentă din mecanismul mașinii care se află în vecinătatea motorului și care are rolul de a pulveriza sau de a injecta combustibil în acesta. Astfel, motorul va avea puterea necesară de a funcționa în parametri optimi și de a oferi o experiență plăcută de condus. În momentul în care mașina începe să nu mai „tragă” sau se pornește dificil, șansele ca injectorul să se fi defectat sunt mari, iar investiția într-o piesă nouă este costisitoare.

Având în vedere acest aspect, multe persoane aleg să apeleze la procesul de recondiționare injectoare, realizat de experții în domeniul auto.

3 semne de alarmă că injectorul nu mai funcționează corect

  1. Sesizarea trepidațiilor la nivelul motorului

În cazul în care se observă clar că motorul are anumite trepidații în momentul în care pornește sau devine din ce în ce mai zgomotos, este neapărată nevoie de ajutorul unui specialist auto. Cel mai probabil, „simptomul” provine de la injectorul defectat care are nevoie urgentă de reparații.

  1. „Înecarea” motorului

Dacă se sesizează că motorul nu mai funcționează fluid și se „îneacă”, mai ales când autoturismul se află în pantă, este posibil ca injectorul să nu mai funcționeze adecvat. Motorul trebuie să primească un amestec de aer și combustibil, care nu poate fi obținut când apar defecțiuni la nivelul injectorului.

  1. Consum crescut de combustibil

Pe lângă afectarea nivelului de performanță a mașinii în trafic, proprietarul său mai trebuie să se confrunte și cu o pierdere de combustibil, ceea ce poate implica mai multe costuri în privința alimentării autoturismului. Imediat ce conducătorul auto observă că mașina lui începe să consume dintr-odată mai mult combustibil, trebuie să ceară ajutorul unui expert auto. În cele mai multe cazuri, sursa problemei constă într-un injector defect.

De ce să îți repari injectorul defect cu ajutorul unui specialist?

Recondiționarea din timp a injectorului defect este avantajoasă, în primul rând, datorită minimizării costurilor. Cu cât situația se agravează mai tare, și costul reparațiilor se va mări, iar în unele cazuri nici nu o să mai fie posibile, fiind nevoie de o piesă nouă. Din păcate, injectoarele noi pot fi suficient de costisitoare, mai ales pentru cei care nu se așteptau la o astfel de investiție.

Dacă recondiționarea injectorului este amânată, este posibil ca motorul să nu mai facă față și să se oprească brusc, cel mai probabil, chiar în mijlocul traficului. Pentru a evita astfel de cazuri neplăcute, este recomandat să se abordeze problema din timp.

Bineînțeles, un injector defect poate polua mediul înconjurător, contribuind la afectarea calității aerului și la poluarea fonică. Odată ce se deteriorează, motorul începe să fie zgomotos, din cauza faptului că nu îi este oferit nivelul de carburant de care are nevoie.

Prin urmare, repararea la timp a injectorului este o procedură avantajoasă, la care trebuie să apeleze toate persoanele care sesizează că întâmpină probleme de funcționare ale autoturismului. Specialiștii auto se vor ocupa de analiza amănunțită a tuturor pieselor și vor identifica imediat rădăcina problemei.