Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Str.Morii, Nr. 1 A

Zalău, Jud. Sălaj

Ce este recondiționarea injectoarelor și de ce să apelezi la această soluție?

Injectorul reprezintă o componentă foarte complexă a motorului, indiferent de combustibilul utilizat, care are rolul de injecta combustibilul fie în camera de ardere, fie în antecameră.

Unul dintre principalele servicii pe care noi le oferim este cel de recondiționare injectoare, iar dacă vrei să afli în ce constă această operațiune, te invităm să citești informațiile din rândurile următoare!

În ce constă recondiționarea injectoarelor?

Probabil te întrebi ce înseamnă, de fapt, această recondiționare a injectoarelor. Ei bine, din cauza rolului important pe care aceste componente îl au, se întâmplă adesea ca acestea să sufere diferite deteriorări, unele mai grave, altele mai puțin grave. Dacă acestea sunt descoperite din fazele incipiente, noi putem identifica problemele pe care injectoarele le au, oferind totodată soluția cea mai potrivită pentru rezolvarea acestora. Acest proces îl realizăm respectând următorii pași:

  1. Testarea injectoarelor – primul pas în procesul de recondiționare a injectoarelor constă în testarea acestora pentru a descoperi care sunt parametrii în care mai funcționează, precum și cauzele care au dus la apariția defecțiunii.
  2. Repararea propriu-zisă – odată identificate problema și cauza apariției acestei, trecem la repararea propriu-zisa a injectoarelor defecte. Cel mai des ne întâlnim cu înfundarea injectoarelor, care poate fi determinată de calitatea slabă a combustibilului sau de modul greoi cu care se circulă în orașe.
  3. Verificarea injectoarelor – după ce procesul de reparare, recondiționare, a fost încheiat și injectoarele sunt funcționale, le trecem printr-o nouă etapă de testare și verificare pentru a fi siguri că acestea funcționează în cei mai buni parametrii. De aceea, folosim un stand de probă atât pentru verificarea electronică, dar și pentru cea mecanică.

Care sunt cauzele care creează probleme injectoarelor?

Cauzele care duc la defectarea injectoarelor sunt destul de multe, însă una dintre cele mai comune este reprezentată de calitatea combustibilului, mai ales de prezența unor impurități în acesta. Astfel, orificiul prin care are loc injectarea de combustibil, fiind foarte mic se înfundă cu aceste impurități, iar întregul sistem de injecție nu mai funcționează în parametrii normali.

De asemenea, pornirile dese și circulația la viteze mici, pe distanțe scurte, cu turații reduse, pot duce la apariția unor depuneri pe componentele injectoarelor, funcționarea acestora fiind afectată. Acest lucru se întâmplă, în special, în orașele mari și foarte aglomerate, unde circulația se desfășoară cu dificultate.

Prin urmare, serviciile de recondiționare injectoare și chiar de reparații pompe de injecție pe care le oferim sunt chiar necesare pentru mașinile care se află prinse des în acest trafic aglomerat. În plus, dacă aceste probleme ale injectoarelor sunt ignorate sau rezolvarea lor, amânată, atunci pot apărea complicații mult mai grave.

De ce ar trebui să alegi recondiționarea injectoarelor?

Dacă ai descoperit că injectoarele mașinii tale nu funcționează cum trebui sau chiar prezintă urme de uzură, probabil primul gând care îți vine în minte este înlocuirea acestora cu unele noi. Dar noi te sfătuim să alegi recondiționarea injectoarelor, un serviciu cu ajutorul care este mult mai ieftin decât costul pe care îl poate avea un injector nou. În acest fel poți salva o investiție destul de costisitoare, având totuși garanția calității, deoarece noi oferim certificat de garanție pentru toate lucrările realizate de echipa noastră.