Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Str.Morii, Nr. 1 A

Zalău, Jud. Sălaj

Care sunt pașii pe care îi urmăm în repararea injectoarelor?

Carburantul și modul în care acesta ajunge în motor influențează foarte mult modul în care funcționează motorul, sistemul de injecție având un rol foarte important în procesul de furnizare a cantității optime de carburant. Prin urmare, menținerea tuturor sistemelor și componentelor auto într-o bună stare de funcționare este un obiectiv pe care să îl urmărească toți șoferii. Astfel, poți evita apariția unor defecțiuni mai grave la mașina pe care o conduci, manopere ce pot să presupună și costuri mari.

Care sunt semnalele că un injector este defect?

Când vine vorba despre injectoare, noi putem să îți oferim cele mai bune sfaturi. Cert este că în momentul în care unul sau chiar mai multe injectoare se defectează, mașina ta va prezenta anumite semne, pe care dacă le poți identifica din timp, poți evita agravarea problemelor acesteia.

Prin urmare, în momentul în care observi unul din următoarele semne pe care ți le dă mașina, ar trebui să te prezinți cât mai repede în service:

  • observi că mașina ta consumă mai mult carburant – unul dintre rolurile pe care le are un sistem de injecție este acela de a contribui la eficientizarea consumului de carburant, iar un injector cu probleme va determina întregul sistem să își mai îndeplinească acest rol;
  • întâmpini dificultăți la pornirea mașinii – un injector care nu funcționează corect nu va putea asigura un debit optim de carburant, care să permită pornirea motorului de la prima cheie;
  • există unele vibrații la motor –un injector blocat sau înfundat poate duce și la apariția unor vibrații la motor sau chiar la rateuri ale acestuia.

Prin urmare, în oricare din situațiile menționate anterior – individual sau cumulate – te-ai afla, serviciile noastre de reparații injectoare pot fi soluția de care ai nevoie.

Care sunt pașii pe care îi urmăm în repararea injectoarelor?

Pentru verificarea și repararea injectoarelor sunt necesare echipamente speciale, care permit realizarea acestor lucrări într-un timp mai scurt și într-un mod mai eficient. Un astfel de echipament este, de exemplu, un banc de probe, în care se pot verifica injectoarele atât pentru identificarea problemei, cât și după eliminarea acesteia.

De asemenea, trebuie să menționăm că procesul de reparare a unui injector diferă în funcție de problema ci care acesta se confruntă. De exemplu, în cazul unui injector înfundat, una dintre cele mai comune probleme ale acestora, este necesar să se curețe întregul sistem de injecție, cu ajutorul unui kit de curățare, care folosește un solvent special de curățare.

În schimb, dacă un injector este spart, se demontează toate injectoarele, se verifică toate și se stabilește care sunt procedurile care sunt necesare pentru repararea celui defect. După sudarea injectorului spart – aceasta fiind metoda potrivită de reparare în acest caz – se montează la loc injectoarele, lubrifierea garniturilor acestora fiind un pas foarte important. Ulterior, sistemul va fi testat pentru a se stabili dacă funcționează corect.

Prin urmare, acest proces de reparații injectoare presupune cunoștințe speciale și experiență, pe care le poți găsi la echipa noastră.